The Mind Academy

Lezingen

Nina Mouton - Mild ouderschap

image55

 Ben ik wel een goede mama of papa?
Mijn kind eet zo weinig of slaapt zo moeilijk?
Hoe vind ik een evenwicht in alle rollen in mijn leven?

Ouders zitten vaak met zoveel vragen. Bestaat het perfecte ouderschap wel? Hoe zou dat er dan uit moeten zien? En als dat niet bestaat, hoe dan wel?

Nina Mouton is gezinspsychologe en schrijft columns voor Radio 1. Ze brengt deze avond voor ons een warm pleidooi voor mild ouderschap. Hoe kan je samen met je partner dit ouderschap vorm geven? Hoe kan dit jullie als ouders sterker maken? Hoe kan je hierin mild zijn voor de kinderen maar zeker ook voor jezelf?

Een boeiende avond boordevol inspiratie! 


28 maart 2019, 20 uur

Kasteel Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten 


Aanwezig zijn kan enkel na inschrijving:
mg@themindacademy.be
Tickets kosten 15 euro per persoon en kunnen enkel verkregen worden door inschrijving via mail en na ontvangst van betaling op het rekeningnummer BE64 7440 7425 9452
(foto Sven Rammeloo) 

Opvoeden tot zelfvertrouwen door Steven Gielis (Zitdazo)

image56

 20 manieren om de weerbaarheid van je kind te vergroten

Uitgroeien tot een jongvolwassene met een gezonde dosis zelfvertrouwen: dat is wat veel ouders hun kind toewensen. Maar helaas is dat niet voor elk kind even vanzelfsprekend. Wat als blijkt dat je kind een laag zelfbeeld heeft, gepest wordt of voortdurend zit te piekeren?

Deze toegankelijke en praktische lezing geeft ouders de tools in handen om samen met hun kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen. Stap voor stap leer je je kind opkomen voor zichzelf, met respect voor de grenzen van anderen.

De spreker Steven Gielis - auteur van het gelijknamige boek - reikt handvaten aan die ouders toelaten om positief te handelen om zo richting te geven aan het leven van hun jonge kind(eren).

✓ Voor ouders van kinderen tot 12 jaar
✓ Kasteel Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten 


https://www.zitdazo.be/opvoedentotzelfvertrouwen?fbclid=IwAR3k53il5LePf2QgOrUVS8TS0QgF3GJ6QB2rjS_oNBnaPhvhzuXnGboFlVA

Omdat het kan - lezing door Eva Daeleman

image57

 Eind 2017 koos Eva Daeleman resoluut voor een nieuw leven waarin authenticiteit de sleutel is: practice what you preach. Geen makkelijke weg, maar voor haar wel de enige weg. Omdat het kan is een praktische gids voor het leven. Over niet langer hollen achter je leven, over willen en niet moeten. Over blote voeten op het strand en eten wat goed voor je is. Over yoga, tattoos en body positivity. Maar vooral over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten.

Gewoon, omdat het kan. Deze avond brengt Eva een lezing over haar boek en over het leven! 


4 december 2018, 20 u

Kasteel Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten


Aanwezig zijn kan enkel na inschrijving:
mg@themindacademy.be
Tickets kosten 20 euro per persoon en kunnen enkel verkregen worden door inschrijving via mail en na ontvangst van betaling op het rekeningnummer BE64 7440 7425 9452

(copyright picture by Read My Lips)